Trends en ontwikkelingen
Als bedrijf staan we niet los van de wereld om ons heen. Ontwikkelingen in de levensmiddelenbranche, Europese veehouderij en maatschappij vragen om continue te anticiperen op wat er om ons heen gebeurt. Alleen op die manier kunnen wij succesvol blijven en relevant invulling geven aan de maatschappelijke uitdagingen waar wij als bedrijf voor staan. Dat is de sleutel voor toekomstig succes.
ER IS EEN GROEIENDE WERELDBEVOLKING.
DIT VRAAGT OM MEER VOEDSELPRODUCTIE.
De wereldbevolking zal naar verwachting in 2050 9,8 miljard bedragen. In relatief korte tijd komen er vele monden bij om te voeden. Tegelijkertijd neemt de mondiale welvaart toe. In het voldoen aan die toenemende vraag naar voeding kan veilig, betaalbaar en duurzaam geproduceerd dierlijk eiwit een essentiële rol spelen. Dit biedt kansen voor de VanDrie Group.
TEGELIJKERTIJD NEEMT DE AANDACHT VOOR DUURZAAM
ONDERNEMEN EN GEZONDHEID TOE.
Met de toenemende vraag naar voedsel, neemt ook de vraag naar natuurlijke grondstoffen toe. Naar verwachting worden grond, water, fosfaat en fossiele grondstoffen steeds schaarser. Tegelijkertijd hebben wereldwijd veel mensen geen of slechte toegang tot voldoende en gezond voedsel. Volgens cijfers van de FAO hebben ruim 800 miljoen mensen dagelijks honger en zijn ruim 1 miljard mensen ondervoed. Daartegenover staat dat bijna 2 miljard mensen kampen met overgewicht, waarvan het aantal mensen met obesitas ruim 650 miljoen is. Wereldwijd bestaan grote verschillen in het gebruik van dierlijke producten, variërend van grote overconsumptie tot aanzienlijke eiwittekorten. Op globale schaal ligt het voor de hand dat we toegaan naar een meer circulaire, gematigde dierlijke eiwitconsumptie die past bij een gezonde levensstijl. Dit geldt zeker voor de West-Europese consumptie waar het overgrote deel van VanDrie Group’s afzet plaatsvindt.
DIT BETEKENT DAT STEEDS HOGERE EISEN GESTELD WORDEN AAN BOEREN EN VOEDSELPRODUCENTEN.
We moeten toe naar een duurzamer voedselsysteem waarin natuurlijke grondstoffen maximaal worden benut en gezocht wordt naar circulaire oplossingen. De nieuwe generatie boeren, voedselproducenten en haar medewerkers moeten zoeken naar vernieuwende productiemethoden om negatieve klimaatimpact te beperken. Goede scholing is hierin een vereiste. De route naar een duurzamer voedselsysteem vereist flexibiliteit en doorzettingsvermogen om op korte en lange termijn te anticiperen op de impact van klimaatverandering en om de hierdoor ontstane kansen te benutten en bedreigingen het hoofd te bieden. Tegelijkertijd moet het beschikbare voedsel beter worden verdeeld, voedselverspilling worden voorkomen en daarmee het onnodig verlies van grondstoffen. Om dit te realiseren, moet nauw worden samengewerkt met ketenpartners en andere stakeholders. Van producent tot consument, iedereen in de voedselketen heeft hierin een belangrijke rol te vervullen.
KLIMAATDOELSTELLINGEN VEREISEN VERGAANDE STAPPEN OM IMPACT TE VERLAGEN.
In het Klimaatverdrag van Parijs uit 2015 hebben 195 landen, inclusief de landen waarin wij actief zijn, afgesproken om in 2050 de stijging van de gemiddelde wereldtemperatuur te beperken tot ruim onder 2 graden Celsius, en zo mogelijk 1,5 graden Celsius. Tijdens de klimaatconferentie van Glasgow 2021 (COP26) zijn concrete afspraken gemaakt om klimaatverandering af te remmen. Zo is besloten om ontbossingen tegen 2030 te stoppen en om te keren en de mondiale methaanuitstoot met 30 procent te verminderen in 2030 ten opzichte van 2020. Dit zal komende jaren zeker effect hebben op de productieketen en het beleid van de VanDrie Group. Wij moeten zorgen dat onze plannen in lijn zijn met het Klimaatverdrag. De komende jaren zullen we hiertoe nadere stappen zetten. We denken hierbij aan doelstellingen rond de aankoop van grondstoffen uit risicovolle gebieden, het verminderen van methaanuitstoot in de houderijschakel en het sterk verlagen van onze CO2-bijdrage in de directe operatie.
INTERN NEEMT DE DRUK TOE OMDAT DE ARBEIDSMARKT KRAP IS.
In alle landen waarin de VanDrie Group productielocaties heeft, zien we dat de arbeidsmarkt onder druk staat. Vacatures zijn moeilijk in te vullen, of dat nu gaat om technisch personeel of praktijk geschoolde medewerkers. De politieke discussie over arbeidsmodaliteiten zien we steeds sterker worden (bijvoorbeeld over de vast – flex verhoudingen, het aanbieden van huisvesting en het aantrekken van medewerkers uit het buitenland). We blijven komende jaren veel mensen nodig hebben om alle belangrijke functies in te vullen en de gevraagde transitie als voedselproducent aan te kunnen. Onze uitdaging is hoe wij dit op een goede, maatschappelijk gedragen manier kunnen doen.
DE IMPACT VOOR VANDRIE GROUP
Wij verwachten dat de roep om onze bijdrage aan een duurzame voedselvoorziening concreet en inzichtelijk te maken als gevolg van de geschetste trends en ontwikkelingen steeds sterker wordt. Dit weerspiegelt tevens een behoefte die binnen de VanDrie Group minstens zo sterk wordt gevoeld. Met alle doelstellingen en verplichtingen die gesteld worden in 2030 te behalen, staat de VanDrie Group voor een opgave die maximale inzet en aandacht vereist. We werken hard om de knelpunten die we ervaren op te lossen, onze bijdragen inzichtelijk te maken en haalbare en betaalbare oplossingen te zoeken voor verbeteringen in onze waardeketen.
De trends, ontwikkelingen en vraagstukken in de wereld om ons heen vormen daardoor logischerwijs de basis voor onze strategie. Daarin staat beschreven hoe de VanDrie Group omgaat met de uitdagingen binnen haar strategische kernpijlers. In onze SWOT-analyse is te zien waar voor onze organisatie kansen en uitdagingen liggen.
Onze marktpositie
We leggen actief verbinding met afnemers en consumenten, we vullen klantwensen in, we zetten in op het eco-design van onze producten (verbetering duurzaamheid), we spreiden risico’s op afzetkanalen.
Duurzaamheid
We beperken de impact op het milieu en de omgeving, we optimaliseren de grondstofstromen en voorkomen verspilling.
Diergezondheid en dierenwelzijn
We borgen de intrinsieke waarde van dieren in de gehele keten en verbeteren de algemene diergezondheid en verlagen daarmee het antibioticagebruik.
Voedselveiligheid
We gebruiken ons unieke track- & trace systeem,
bouwen ons kwaliteitsbeleid uit en beperken risico’s op voedselveiligheids-inbreuken.
Goed werkgeverschap
We leiden onze medewerkers op om tegemoet te komen aan de hoge maatschappelijke en wettelijke vereisten.