Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

De wereld om ons heen

De pagina ververst bij het selecteren van een onderwerp.

Sla artikel navigatie over.

Zes interviews op basis van onze SDG-doelen

VanDrie Group in gesprek met...

Karel van Westreenen

Sinds 2021 kan Ameco door aanpassingen in het productieproces en het kwaliteitsborgingsysteem deze weideganggarantie op grotere schaal afgeven. Maar werkt het bedrijf ook actief aan het versterken van de inkomenspositie van melkveehouders. Volgens operationeel directeur Karel van Westreenen een mooie ontwikkeling voor de boer, de klant én Ameco. We gaan met hem in gesprek.

->

Jan Snijders, Sem Pieper en Bert Bosveld

Sem Pieper, productiemedewerker Ekro en Bert Bosveld, expeditiemedewerker ESA, doorlopen bij Jan Snijders van SVO momenteel een aantal niveaus van de mbo-vakopleiding ‘medewerker versindustrie’. Gedrieën vertellen zij over hun drijfveren.

->

Emma Teuling, Derk van Manen en Eelke van der Wal

Eelke van der Wal, onderzoeker bij de VanDrie Group, vertelt samen met Emma Teuling, projectmanager protein technology bij NIZO food research en Derk van Manen, manager Quality, Nutrition and Research bij Duynie Group, over het gezamenlijke onderzoek naar het geschikt maken van alternatieve plantaardige reststromen voor kalvermelk.

->

Henk Flipsen

Als directeur van de Nederlandse Vereniging van Diervoederindustrie, oftewel Nevedi, ziet Henk Flipsen de ontwikkelingen over duurzame diervoederproductie van dichtbij. In gesprek over de rol van de diervoedersector in een verantwoorde voedselproductie. 

->

Hans Blonk

In 2021 is de VanDrie Group gestart met het nog beter in kaart brengen van de milieueffecten van haar bedrijfsactiviteiten en producten. Ze heeft daarbij de hulp ingeroepen van Blonk Consultants die zich hier in specialiseert. Directeur Hans Blonk vertelt hier meer over.

->

Gerjan van Drie

Gerjan van Drie, mede-vertegenwoordiger van de derde generatie van het familiebedrijf, is sinds 2018 verantwoordelijk voor de houderij van Van Drie France. Hij vertelt over zijn ervaringen.

->